Συμβουλές Ανακαίνισης - ΑΝΑΔΟΜΩ Θεσσαλονίκη - 2311 241507

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Ανανέωση κεντρικής εισόδου.

Ο χώρος της υποδοχής είναι πολύ σημαντικός, αφού δίνει στον επισκέπτη την πρώτη εικόνα και το στίγμα του γούστου του ενοίκου. Ένα έντονο χρώμα στον τοίχο ή επίσης μια ταπετσαρία θα δώσουν μία νότα διαφορετική.

Για το χώρο του σαλονιού, αρχικά αποφάσισε ποια έπιπλα θα κρατήσεις .

Πάντα η τεχνική του mix & match (του συνδυασμού), δημιουργεί υψηλή αισθητική και μοναδικά αποτελέσματα. Μπορείς λοιπόν με την παλιά ξύλινη τραπεζαρία σου να κάνεις θαύματα, αν απλά την κάνεις ματ και βάλεις διαφορετικές μεταξύ του καρέκλες.

Άλλαξε την εμφάνιση του τζακιού σου

Με την μαγική γυψοσανίδα ή με μετώπες τζακιού που υπάρχουν έτοιμες και σε πολλά σχέδια και υλικά στο εμπόριο.

Δημιούργησε ράφια από γυψοσανίδα ή και ξύλο με φωτισμό.

Είναι μια εύκολη τεχνική να κάνεις μια γρήγορη αλλαγή στο χώρο σου. Τα ράφια θα σου φανούν χρήσιμα για να εκθέσεις όμορφα βιβλία, αντικείμενα τέχνης ή και απλά ξεχωριστά και όμορφα αντικείμενα.

Το μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας χώρος χαλάρωσης και ευεξίας, ενώ κρύβει και πιθανούς μελλοντικούς «κινδύνους». Σε κάθε ανακαίνιση μπάνιου πρέπει να αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου το παλαιό αποχετευτικό σύστημα και να τοποθετηθεί νέο. Είναι αναγκαίο επίσης να ελεγχθεί η υδραυλική εγκατάσταση (κρύο-ζεστό νερό) και εάν κριθεί απαραίτητο να αντικατασταθεί με σωληνώσεις χαλκού ή πολυστρωματικές.

Επένδυσε κάποιο τοίχο με κάποιο άλλο υλικό

Το ξύλο παραμένει διαχρονικό και με την μοντέρνα του εκδοχή δημιουργεί πάντα μία εικόνα πολυτέλειας. Το σαλόνι θα αλλάξει μαγικά όψη.

Μελέτησε το φωτισμό.

Ένας χώρος αλλάζει εκπληκτικά με μία σωστή μελέτη φωτισμού. Άλλαξε τις λάμπες σου και προσπάθησε να έχεις διάφορους φωτισμούς, δηλαδή επιδαπέδιους, επιτραπέζιους και όχι μόνο οροφής. Επίσης, το ντιμαρισμένο φως δίνει μια μαγική ρομαντική εικόνα στο χώρο και αλλάζει εντελώς το τοπίο.

Δώσε στυλ με ωραία και απλά διακοσμητικά που ταιριάζουν στο στυλ σου.

Το μοναστηράκι είναι ένας τόπος που μπορείς να προμηθευτείς αμέτρητα, περίεργα και σπάνια αντικείμενα για να δώσεις το ύφος που επιθυμείς. Μια παλιά γραφομηχανή ή παλιές ταμπέλες ξύλινες ή μεταλλικές καταστημάτων… Θησαυρός! Ένας τοίχος γεμάτος καθρέφτες διαφορετικού μεγέθους και στυλ θα έσπαγε τη μονοτονία και σίγουρα θα έδινες το προσωπικό σου στυλ. Άλλαξε τα μαξιλάρια του καναπέ σου.

Αποφάσισε να αγοράσεις ένα καινούριο βασικό κομμάτι για το σαλόνι σου.

Θα δώσει εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτό που είχες έως σήμερα και θα ανανεώσει το χώρο ριζικά. Να θυμάσαι πάντα πως για τα βασικά κομμάτια καλό θα είναι να έχεις επενδύσει αγοράζοντας διαχρονικά έπιπλα και όχι εντελώς φθηνά που θα χρειαστούν αντικατάσταση γρήγορα. Επίσης, προσπάθησε να είναι έπιπλα pass partout , έπιπλα δηλαδή ουδέτερα σε χρώματα ή στυλ ώστε να μπορούν εύκολα να ταιριάξουν σε μία μελλοντική ανακαίνιση.

Το WC είναι το άλλο σαλόνι…

Από τους λίγους χώρους για τον οποίο θέλουμε να μας παινέψουν οι επισκέπτες μας. Εν τάχει, βάλε ράφια και τόλμησε να βάλεις μέχρι και βιβλία διακοσμητικά. Όμορφα γυάλινα τετράγωνα ή στρογγυλά βάζα με κεριά μέσα, καλάθια με σαπούνια και πετσέτες χεριών πάντα δίνουν ξεχωριστό αέρα. Ανάλογα με το στυλ που έχεις επιλέξει για τον χώρο αυτό, μη διστάσεις να βάψεις τους τοίχους και να βγάλεις τα παλιά πλακάκια. Αν έχει παράθυρο βάλε ένα όμορφο ρόμαν. Ο χώρος αυτός είναι η προέκταση του σαλονιού σου… Μην το ξεχνάς. Αντικατέστησε τον παλιό καθρέφτη μ’ έναν καθρέφτη ενδεχομένως και από κάποιο παλιατζίδικο. Το καλύτερο μέρος να ψάξεις όταν ανακαινίζεις το σπίτι σου, είναι η αποθήκη της γιαγιάς και του παππού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις να λειτουργείς τη φαντασία σου! Κάθε αντικείμενο μπορεί να μεταμορφωθεί στο τελειότερο διακοσμητικό αντικείμενο. Π.χ. το σιδερένιο σίδερο με το κάρβουνο με ένα ποτηράκι μέσα μπορεί να μετατραπεί σε ένα σπάνιο βάζο. Ψάξε και σκέψου! Τίποτα δεν είναι για πέταμα. Ανακύκλωσε και δημιούργησε…. Αυτό τον καιρό γίνονται πάρα πολλά παζάρια στις γειτονιές που μπορούν να φανούν χρήσιμα.

Προτίμησε ένα και καλό διακοσμητικό

Αν το budget (προϋπολογισμός) σου είναι μικρό, προτίμησε ένα και καλό διακοσμητικό παρά λίγα και πολλά που θα χαθούν στο χώρο και δεν θα κάνουν σαφές το στυλ και το προσωπικό σου γούστο. Δηλαδή, καλύτερα ένας μεγάλος 1,50Χ 1,50 πίνακας από πολλά μικρά πινακάκια και διακοσμητικά. Σιγά σιγά μετά θα βρείτε και το χρόνο και το χρήμα να συλλέξετε όμορφα αντικείμενα με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Παίξε με τα διακοσμητικά στοιχεία ανάλογα με την εποχή.

Επειδή και την πιο μεγάλη ανακαίνιση να κάνεις μετά από λίγο θα έχεις βαρεθεί πάλι το χώρο σου, ένα τρικ είναι ανά 3-4 μήνες να βάλεις μικρές διακοσμητικές πινελιές που δίνουν το στίγμα της εποχής π.χ. τώρα που μπήκε η άνοιξη βάλε λουλούδια, ράνερς, κεριά σε έντονα ανοιξιάτικα χρώματα, λάιμ, πράσινο λαχανί.

Δημιούργησε το δικό σου σκηνικό!

Στις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών και σπιτιού, μπορείς να βρεις πάμφθηνα αντικείμενα από πιατέλες, βάζα, ποτιστήρια κλπ που θα κάνουν το δικό τους statement.

Αλλαγή στα πόμολα των ντουλαπών και των πορτών

Ένα τρικ που αλλάζει την όψη των δωματίων είναι η αλλαγή στα πόμολα των ντουλαπών και των πορτών.

Άλλαξε την όψη των χώρων σου

Πολύ φθηνά πια μπορείς να αλλάξεις την όψη των χώρων σου χρησιμοποιώντας τα προϊόντα laminate πατώματα που κυκλοφορούν στην αγορά, για ένα γρήγορο και οικονομικό αποτέλεσμα. Μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις τη τσιμεντοκονία. Δίνει άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και μπορείς πλέον να δημιουργήσεις από πατώματα, μπάνια μέχρι πάγκους κουζίνας και σκαμπό.

Για την ανακαίνιση της κουζίνας και του μπάνιου

Πλέον μπορείς να βρεις εύκολα πολύ μοντέρνα υλικά ώστε να ανακαινίσεις και τους δύο αυτούς χώρους. Συμβουλέψου τις ιστοσελίδες διακόσμησης για να πάρεις ιδέες.

Στα υπνοδωμάτια

Αλλαξε χρώμα στα έπιπλά σου, άλλαξε κουρτίνες , άλλαξε χρώμα στους τοίχους ή στον έναν από αυτούς. Βάλε κάποια επένδυση στις ντουλάπες σου. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις χαρτί ταπετσαρίας ή ακόμα και καθρέφτη. Βάλε ένα ωραίο αυτοκόλλητο τοίχου. Πάρε νέα φωτιστικά για τα κομοδίνα. Βγάλε όλα τα παλιά διακοσμητικά. Σε ένα φωτογραφείο κοντά σου μπορούν ν α σου κάνουν μία μεγάλη ψηφιακή εκτύπωση φωτογραφιών της οικογένειάς σου ώστε να έχεις ένα υπέροχο κάδρο.

Ζητήστε προσφορά
 

Ζητήστε Προσφορά

Είδος Ανακαίνισης

H Αναδομώ δεσμεύεται οτι θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα μόνο για να επικοινωνήσει μαζί σας. Δε θα μοιραστούμε τις πληροφορίες με τρίτους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα "Πολιτική Απορρήτου".

συμβουλές ανακαίνισης ΑΝΑΔΟΜΩ

Οι συμβουλές ανακαίνισης μπορούν να καταστήσουν το έργο σας πιο εύκολο, αποτελεσματικό και οικονομικό. Πρώτον, προετοιμασία και σχεδιασμός είναι ουσιώδεις. Καθορίστε τον προϋπολογισμό, τον χρονοδιάγραμμα και τον τύπο ανακαίνισης που επιθυμείτε. Δεύτερον, επιλέξτε προσεκτικά τους επαγγελματίες που θα εμπλέξετε. Ένας έμπειρος μηχανικός ή αρχιτέκτονας μπορεί να βοηθήσει στον σχεδιασμό και τη διαχείριση του έργου. Τρίτον, επιλέξτε υψηλής ποιότητας υλικά και εξοπλισμό. Αυτό εξασφαλίζει μακροχρόνια αντοχή και εμφάνιση. Τέταρτον, προγραμματίστε το έργο σας με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τους χρόνους παράδοσης και τις επιθυμίες σας.

Πέμπτον, διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό σας προσεκτικά. Κρατήστε ένα περιθώριο για απρόβλεπτα έξοδα. Έκτον, δεν ξεχνάμε τη σημασία της προσωπικής σας άνεσης κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Τέλος, διατηρήστε την επικοινωνία με τους επαγγελματίες που συμμετέχουν στο έργο σας, επιλύοντας άμεσα τυχόν θέματα που προκύπτουν. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη ανακαίνιση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, παρέχοντας άνεση και λειτουργικότητα στον χώρο σας.

Επιπλέον συμβουλές ανακαίνισης περιλαμβάνουν:
Έρευνα και προγραμματισμός: Πριν ξεκινήσετε το έργο, έρευνα και εξετάστε προσεκτικά τις επιλογές σας, όπως υλικά, χρώματα και διακόσμηση. Σχεδιάστε προσεκτικά τον χώρο και αναλογιστείτε τις λειτουργικές ανάγκες.

Κρατήστε τον χώρο καθαρό: Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, προστατεύστε τους γύρω χώρους και κρατήστε τα υλικά καθαρά. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας.

Αναθέστε στους επαγγελματίες: Για σύνθετες ανακαινίσεις, όπως η αλλαγή διαρρύθμισης ή η εγκατάσταση νέων συστημάτων, αναθέστε το έργο σε επαγγελματίες με εμπειρία.

Διατηρήστε τον προϋπολογισμό: Κρατήστε ένα αυστηρό έλεγχο του προϋπολογισμού σας και προσπαθήστε να τον τηρήσετε.

Επικοινωνία: Διατηρήστε ανοιχτή επικοινωνία με τους επαγγελματίες σας και διατυπώστε τις ανησυχίες ή τις αλλαγές σας. Η καλή επικοινωνία βοηθά στην ομαλή εξέλιξη του έργου.

Ολοκληρώντας, μια επιτυχημένη ανακαίνιση απαιτεί προετοιμασία, επιμονή και επαγγελματική διαχείριση. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιδανικό χώρο για ανάγκες.

συμβουλές ανακαίνισης